سیستم مدیریت رستوران
اداره و مدیریت رستوران کار دشواری است زیرا باید به رضایت مشتری، کیفیت غذاها، نحوه برخورد با مشتری و... بسیار توجه داشته باشید. بهطورکلی یک مدیر ماهر باید قدرت و توانایی اداره رستوران را داشته باشد و آن را به بهترین شکل انجام دهد. بهعبارتدیگر ممکن است مالک رستوران، شخصا کار مدیریت را انجام دهد؛ اما در برخی از مواقع ممکن است این مسئولیت مهم را بر عهده شخص باتجربه و ماهر قرار دهد.
بیشتر بخوانید : مدیریت رستوران
ناگفته نماند که شخص باید توانایی بسیار بالایی در مدیریت و اداره امور رستوران و گارسونها داشته باشد. درنهایت مدیر رستوران باید به کار همه پرسنل خود نظارت داشته باشد و همه افراد را راضی نگه دارد. در این مقاله سعی داریم سیستم مدیریت رستوران را شرح دهیم و نکات مهم را ذکر کنیم. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
مدیریت رستوران و هر آنچه باید در مورد آن بدانید.
همانگونه که ذکر کردیم مدیریت رستوران کار پیچیده و دشواری است که باید فرد توانایی و مهارت بسیار بالایی داشته باشد. درواقع برای مدیریت رستوران به نکات بسیاری دقت کنید که شامل موارد زیر میشود:
-
باید انتظارات خود از کارکنان را بهصورت واضح و صریح بیان کنید.
باید قبل از شروع به کار، وظایف، عملکرد، حقوق، ساعت کار و... را برای کارکنان مشخص کنید. بهعبارتدیگر کارکنان شامل آشپز، سرآشپز، گارسون و... میشود که باید توسط مدیر رستوران توجیه دهند و کار خود را به بهترین صورت انجام دهند. هرچقدر خدمات ارائهشده توسط کارکنان بهتر و باکیفیتتر باشد، تعداد مشتریان رستوران افزایش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید : مدیریت پرسنل یک رستوران کوچک
-
توجه داشته باشید که اولویت با مشتری و درخواستش است.
یکی از مهمترین نکات در موفقیت و افزایش تعداد مشتریان این است که همیشه باید حق را به مشتری خود بدهید. باید سعی کنید تا پایان سخنان مشتری به او گوش دهید و به درخواستش توجه کنید، حتی اگر از کارکنان یا رستوران شما شکایت یا انتقاد میکند. باید بهگونهای رفتار کنید که مشتری متوجه شود که برای شما بسیار اهمیت دارد و با ارزش است. بهعبارتدیگر باید سعی کنید به مشتری این اطمینان را بدهید که حق با او است و انجام این کارها سبب میشود مشتری گذری به مشتری ثابت شما، تبدیل شود.
بیشتر بخوانید : نرم افزار مدیریت رستوران چگونه باید باشد؟
-
مدیر رستوران باید به کارهای صندوقدار و موجودی صندوق توجه ویژهای داشته باشد.
برای اطلاع از میزان سود و زیان رستوران و بررسی عملکرد حسابدار و... باید همواره میزان خرید مواد غذایی، فروش غذا، پول نقد، رسید و... را با دقت چک کنید. باید همواره از حسابدار خود بخواهید ریز گزارشات حسابداری را بهصورت روزانه، هفتگی یا ماهیانه را در اختیار شما قرار دهد که بتوانید به بررسی موارد ذکرشده بپردازید. با انجام این کار علاوه بر افزایش تعداد مشتریان، میتوانید برای رونق کسبوکار خود کارهای لازم را انجام دهید.
-
سعی کنید برای معرفی رستوران و افزایش تعداد مشتریان، تبلیغات لازم را انجام دهید.
یکی دیگر از مهمترین وظایف مدیر، مدیریت تبلیغات رستوران است. باید سعی کنید تبلیغات لازم را در روزنامه، تلویزیون، شبکههای مجازی و... انجام دهید. توجه داشته باشید که تبلیغات در اینستاگرام بیشترین بازدهی و پایینترین قیمت را دارد.
-
به نوع پذیرایی در رستوران بسیار توجه کنید؛ زیرا تاثیر بسیاری در جذب مشتری دارد.
باید سعی کنید به بهترین شکل از مشتریان خود پذیرایی کنید و بهترین خدمات را به آنها ارائه دهید. توجه داشته باشید که اگر در بدو ورود مشتری به رستوران به استقبال او بروید و با روی خوش به آنها خوشامد بگویید، ثابت میکنید که ارزش بسیاری برای مشتریان خود قائل میشوید.
همچنین نوع پذیرایی شامل نحوه ارائه خدمات، رفتار پرسنل، کیفیت غذا، فضای داخلی، نوع غذاها و... میشود. بهعبارتدیگر هرچقدر نوع پذیرایی و ارائه خدمات بهتر باشد، تعداد مشتریان افزایش خواهد یافت و درنهایت کسبوکار شما رونق خواهد گرفت.
-
سعی کنید منو رستوران و تنوع غذاها را بهروزرسانی کنید.
مسلما قیمتها دائما افزایش پیدا میکنند؛ به همین دلیل برای جلوگیری از ضرر و رونق کسبوکار خود باید دائما قیمتها را بهروزرسانی کنید. همچنین سعی کنید همیشه تنوع غذاهای سرو شده و کیفیت آنها را افزایش دهید تا مشتریان بیشتری جذب کنید. توجه کنید که برای تهیه منو حتما به مراکز حرفهای گرافیکی مراجعه کنید و با کمک آنها بهترین طرح را انتخاب کنید.
-
برای داشتن مدیریت بهتر و نظارت بر عملیات حسابداری رستوران باید یک نرمافزار مناسب تهیه کنید.
بهمنظور ثبت میزان خرید، فروش، موجودی انبار، میزان وجوه نقد صندوق و... به یک نرمافزار حسابداری مناسب نیاز دارید. همانگونه که ذکر شد با کمک این نرمافزار میتوانید بهراحتی میزان سود و زیان را محاسبه کنید و کارهای لازم برای رونق رستوران خود انجام دهید.
-
باید سعی کنید میزان هزینههای رستوران را کنترل کنید.
باید با انجام کارهای کوچکی مانند استفاده از لامپهای کممصرف، استفاده از ابزارهای باقیمت مناسب و... هزینههای رستوران کاهش دهید.
-
میتوانید بهصورت آنلاین سفارش بگیرید و با پیک موتوری به محل موردنظر ارسال کنید.
مشتریان از طریق اپلیکیشن و مراجعه به سایت، پس از بررسی منو و قیمتهای شما، سفارشات خود را ثبت میکنند. پس از انتخاب مشتری سفارش برای منشی بر روی سایت بالا خواهد آمد و در صورت تایید توسط شما میتوانید سفارشات را بهوسیله پیک ارسال کنید.
-
میتوانید بر قیمتهای خود تخفیف قرار دهید.
مشتری علاقه بسیاری به گرفتن تخفیف و پرداخت هزینه کمتر دارد، میتوانید در صورت افزایش تعداد سفارشات به مشتری تخفیف دهید تا سبب جلب رضایت و جذب او شوید.
بیشتر بخوانید : مدیریت هزینه های ناخواسته و اضافی، راه اندازی رستوران
مشاهده پست مشابه : جایزه خنجر طلایی به مایکل روبوتهام رسید